sâmbătă, 19 februarie 2011

HTC DESIRE HD VS SAMSUNG I9000 GALAXY S

HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S

M-am gândit ca, cel puţin o dată pe lună, să scriu un articol în care să compar două telefoane. De data asta am ales Desire HD al celor de la HTC şi Samsung Galaxy S, din mai multe motive, însă în primul rând pentru că le consider un vârf de gamă.
Când Samsung Galaxy S a ieşit pe piaţă, în scurt timp a devenit destul de evident că este un competitor real pentru HTC, în primul rând pentru modelul Desire, ssta mai ales după ce Galaxy S s-a vândut ca pâinea caldă. În mod cert, HTC a realizat ameninţarea şi a dat un răspuns pe măsură, monstrul Desire HD. 
Ambele telefoane rulează Android, au un procesor de 1GHz, ecrane imense (minim 4 inch) şi camere high end cu capacităţi excelente de filmare video. Deci, pe care l-ai alege? În rândurile ce urmează, să facem o scurtă trecere în revistă a celor două smartphone-uri.

Formă şi dimensiuni

Samsung Galaxy S - 122 x 64 x 9.9 mm, greutate 118 grame
HTC Desire HD - 123 X 68 X 11.8, greutate 164 grame

Se observă că Samsung Galaxy S nu numai că este mai scurt şi mai subţire, dar Desire HD este cu mult mai greu. Însă Galaxy S a primit mereu critici negative asupra aspectului, în primul rând reproşându-i-se că are prea mult aspect de plastic (din păcate aşa este şi la Nexus S), pe când Desire HD are un aspect supercompact, se simte greu şi solid, iar carcasa de aluminiu întăreşte această senzaţie, însă cu  un rabat, acela al greutăţii, aşa cum am spus mai devreme. Oricum, dacă preferi un smartphone solid şi care nu-i plin tot timpul de amprente, cum s-ar zice dacă vrei să ai pe ce să pui mâna, sigur vei alege Desire HD.

Ecran, pixeli, rezoluţii 

Samsung Galaxy S - ecran Super Amoled de 4 inch, rezoluţie 800 x 480
HTC Desire HD - ecran S-LCD de 4.3 inch, rezoluţie 800 x 480

Este clar că, referindu-ne la mărimea ecranului, până la urmă, dacă vorbim de plus / minus 0.3 inch, nu e cine ştie ce diferenţă, dar dacă e să ne ţinem după clasament Desire HD are un ecran mai mare. Discutabil la acest capitol este tehnologia folosită, anume Amoled vs. S-LCD, şi care dintre acestea două este mai bună. Vă pot spune cu siguranţă că S-LCD dă o impresie mai clară, asta pentru că foloseşte mai mulţi subpixeli per pixel, însă Super Amoled este mai strălucitor şi mai vibrant, dă viaţă culorilor şi face ca sesiunile multimedia să fie unele mai plăcute. Aş înclina de data asta paharul către Samsung.

Capacitate de stocare

Samsung Galaxy S - 8 sau 16GB memorie internă, expandabilă cu microSD până la 32 GB
HTC Desire HD - 1.5GB memorie internă, expandabilă cu microSD până la 32 GB

Samsung Galaxy S bate detaşat Desire HD la acest capitol. Deşi iniţial al fost zvonuri că HTC Desire HD va sosi cu 4 GB de memorie internă, până la urmă specificaţiile oficiale au micşorat-o la 1.5 GB. Dacă ţinem cont că abia de curând a devenit un trend ca aplicaţiile să se poată instala şi pe cardurile SD, cu doar 1.5 GB de memorie Desire HD se poate dovedi în scurt timp un gadget neîncăpător pentru programele tale favorite, ceea ce ne creează o problemă. În esenţă, declar câştigător la acest capitol pe Galaxy S.

Sistemul de operare şi interfaţa utilizatorului

Ambele telefoane mobile rulează Android 2.2, diferenţa fiind dată de interfaţă (UI).
Cea a celor de la HTC merită o menţiune specială, mai ales cu ultimele funcţionalităţi adăugate şi cu update-urile recente. Împreună cu filtrul pentru e-mail, noua interfaţă vine şi cu HTCSense.com, care îţi permite să stochezi şi accesezi mesajele pe un PC. Te mai ajută şi să-ţi gpseşti telefonul, în caz că l-ai rătăcit, sau îţi înaintează apelurile ori îţi şterge toate datele din telefon, dacă a picat pe mâinile cui nu trebuie. Cât despre Samsung Galaxy S, nu am mai nimic de comentat la acest capitol.
Prin urmare, aici punem pe primul loc pe Desire HD.

Camera foto. Funcţii media

Samsung Galaxy S - 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus
HTC Desire HD - 8 MP, 3264×2448 pixels

Nu m-aş grăbi să fac diferenţa la pixeli. Pot să vă spun că e oarecum enervant la ambele telefoane mobile că nu au un buton dedicat pentru camera foto. Să nu mai zic că Desire HD nu are cameră frontală, mai ales că terminaţia numelui nu i-ar da voie la o asemenea, să-i spunem, gafă. Samsung Galaxy S nu are suport Flash, dacă e să vorbim de web browsing, iar la Desire HD testele pe sunet dezamăgesc.

Iată un scurt clip unde cele două telefoane mobile sunt testate


Dacă ar fi să trag linie şi să aleg, aş merge pe Desire HD, din mai multe motive, în primul rând datorită interfeţei personalizate, a serviciului HTCSense.com şi a robusteţei telefonului, care pe mine m-a impresionat. Oricum, cum ar zice cineva, at the end of the day, fiecare are preferinţele sale.
SURSA:AndroidPedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu